Mijn verhaal
Hoe het allemaal begon
De eerste 27 jaar van mijn leven leefde ik op een uiterst ongezonde manier. Dagelijks at ik een zak snoep of chips, en mijn darmgezondheid was daardoor ernstig aangetast.
Toen ik 17 jaar oud was, begon ik aan de studie Voeding en Diëtetiek. Alhamdoulillah, tijdens mijn afstudeerjaar raakte ik zwanger van mijn oudste dochter.
Na haar geboorte kreeg ze al snel ernstige darmklachten, en ik besloot me daarom te verdiepen in traditionele voeding; voeding die mensen al eeuwenlang gebruiken.
Ik ontdekte het belang van gefermenteerde voeding, gezonde vetten en dierlijke producten. Wat me vooral opviel, was dat traditionele volkeren nauwelijks te maken hadden met aandoeningen zoals reflux, autisme, eczeem en depressies. Hoe komt het dat wij tegenwoordig wel zo vaak met deze klachten worstelen?
Hoewel we overstapten op een “gezond” voedingspatroon, ontwikkelde mijn dochter toch eczeem, van top tot teen. Ze kreeg daarnaast een histamine-intolerantie, hooikoorts en een huisstofmijtallergie. Ze was vaak onrustig en reageerde slecht op prikkels.
Toen realiseerde ik me dat we wel gezond aten, maar dat we geen darmhelende voeding toepasten. Op dat moment leidde Allaah subhaanahu wa ta’aala mij naar het pad van darmherstel. Ik begon de nieuwe kennis toe te passen op mijn dochter. Binnen twee maanden, alhamdoulillah, was haar eczeem volledig verdwenen. En tot mijn grote verbazing genazen ook al haar andere klachten.
Zelf volgde ik ook het darmherstelprotocol en merkte enorme veranderingen: mijn pijnlijke menstruaties verdwenen, de hersenmist werd minder, en ik kreeg weer energie en levenslust. Ik voelde me veel beter in mijn vel en kon prikkels weer beter aan.
Ik begon mijn aanpak te delen met anderen en zag indrukwekkende resultaten. Van vrouwen met autisme en ADHD tot allergieën, depressies en binge eating – telkens bleek hoe krachtig darmherstel kan zijn. Wat begon als een persoonlijke zoektocht, groeide uit tot een bedrijf waarin ik nu alhamdoulillah vrouwen help om hun gezondheid terug te winnen.
De oplossing: niet simpelweg alles vermijden!
Vaak wordt gedacht dat darmklachten opgelost worden met supplementen of door levenslang gluten en lactose te vermijden. Hoewel dit tijdelijk verlichting kan geven, herstelt het de onderliggende schade aan de darmen niet.
Echte genezing vraagt om een aanpak die gericht is op het herstellen van de darmwand. Met voldoende geduld en toewijding kun je – in shaa Allaah – merken dat genezing mogelijk is. Het vereist een gerichte aanpak, maar de resultaten zijn levensveranderend.